Stránky

úterý 1. října 2013

Co fakt nesnídat

Aneb 5 nejhorších nápadů na snídani v zimě


1) Pomerančový džus - jste přesvědčeni, že v chladném počasí vám vitamín C, který džus obsahuje zvlášť prospěje a posílí imunitu? Omyl. Pomeranče jsou chladné povahy a organismus, který po ránu potřebuje zahřát a nastartovat naopak ochladí, zpomalí proces trávení a tím oslabí celou obranyschopnost organismu. Tento stav usnadní nástup nemoci z prochlazení. Takže pomerančový džus je vhodný spíš na osvěžení v létě na dovolené.


2) Jogurt s banánem - je úplně jedno o jaký jogurt se jedná, jak banán tak jogurt jsou chladné povahy a společně představují pro zažívání teplotní šok, zvlášť po ránu.

3) Cornflakes s mlékem - sice se tváří zdravě a mnohdy i apelují na prospěšnost pro štíhlou linii. Opak je pravdou. Obvykle obsahují mnoho cukru, tuku a některé i soli. Ani s množstvím vlákniny to nebývá slavné. Studené mléko zažívání oslabuje a způsobuje vlhkost v organismu, která se časem projeví jako hlen. Důsledkem bývá nadváha, chronická rýma, nemoci z nachlazení, alergie ale také třeba celulitida.

4) Syrové ovoce - konzumace syrového ovoce vede ke vzniku nedostatku yangové energie. Projeví se např. vyčerpáním, duševní únavou, častými pocity chladu, častým močením, sníženým sexuálním apetitem.

5) Absence snídaně - podle čínských orgánových hodin je dopoledne mezi 7 a 10h zažívání na svém vrcholu. Tato doba je nejvhodnější pro příjem energie, pokud chceme být aktivní po celý den.