Stránky

pátek 16. října 2015

Podpora dětské imunity dle TCM



Dětské zdraví je v zásadní míře ovlivněno stravou, kterou dítě konzumuje. U dětí a potažmo i u dospělých je nezbytné věnovat pozornost tzv. střednímu zářiči, který je zdrojem naší energie. Dětský trávící systém je nezralý a děti často dostávají stravu, která pro ně není vhodná. Mnoho dětských nemocí jako jsou především kožní nemoci, astma, alergie, zácpa, problémy se spánkem, bolesti uší nebo hyperaktivita souvisí s nesprávnou výživou.

Více o vlivu stravy na dětský organismus najdete zde: http://balancewithtcm.blogspot.co.at/2013/04/vyziva-kojencu-deti.html

Pro podporu imunity u dětí, především v období chřipkových epidemií v případě alergií nebo jako podpora před očkováním, je vhodné používat bylinnou směs  SHEN QI WAN. V případě hyperaktivity, opakovaného suchého kašle je to směs MAI WEI DI HUANG WAN. Pro posílení obranyschopnosti doporučuji užívat sirup MYCOBABY preventivně cca 1-2 měsíce před problematickým obdobím (podzim, začátek školky apod.), pomáhá i pokud onemocnění již propukne.